fb

Moj životni put

Od malih nogu društvo i zabavu pronalazila sam u čuvanju dece pa sam iz velike ljubavi prema čedu malenom, 2009. godine završila srednju medicinsku školu “Beograd”, smer Pedijatrijska sestra – tehničar. Želela sam da postanem pedijatar, stoga sam 2009. godine upisala Medicinski fakultet univerziteta u Beogradu.
Međutim, moj put daljeg rada i profesionalnog usavršavanja ipak se nastavio 2013. godine u Minhenu, Nemačkoj, gde i danas živim i radim. U Minhenu sam stekla radno iskustvo na temu dojenja i nege novorođenčeta u porodilištu, na odeljenju poluintenzivne i intenzivne nege odeljenja neonatologije, univerzitetske klinike i treće najveće klinike u Evropi.

2017. godine stekla sam zvanje „Algesiologischer Fachassistentin“, i postala sam asistent za prevenciju bola i svo stečeno znanje svakodnevno sprovodim na odeljenju neonatalne nege u radu sa prevremeno rođenim i terminskim bebama, kako bi veliki borci,  svoje nove životne izazove proživljavali sa što manje bola uz spokojne roditelje.

Nakon rođenja mog prvog bratanca Filipa, dobila sam veliku želju i motivaciju da svoje stečeno znanje i iskustvo prenesem i roditeljima u Srbiji. U saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju “GIZ”, učestvovala sam u dva projekta “Diaspora Expert” 2018. godine u saradnji sa dve škole roditeljstva u Srbiji, na temu dojenja i razvojne nege novorođenčeta.

Od 2019. godine uspostavila sam saradnju sa firmom DentaPharm kao stručna saradnica za razvojnu negu novorođenčeta. U okviru saradnje, sprovođena je edukacija zdravstvenih radnika, budućih roditelja kao i zaposlenih na prodajnim mestima Medela proizvoda širom Srbije o pomagalima pri dojenju iz palete Medela proizvoda.

Dodir je jedna od blagosti koja čedu malenom daje sigurnost i spokoj, stoga, nakon rođenja mog drugog bratanca Marka, koji je isključivo želeo da se nosi, 2020. godine završila sam edukaciju za “Trageberaterin” – i postala sam savetnica za nošenje beba, u školi sa najstarijom tradicijom u Evropi – “Didymos”.

Kako je podrška i edukacija kompletne porodice neophodna za harmoničan rast i razvoj iste, 2020. godine, ostvarila sam i svoj dugo željeni san i osnovala “Sunčev Zrak”, savetovalište za dojenje, mentalni i fizički razvoj porodice, u Beogradu.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju “GIZ” prepoznala je “Sunčev Zrak” kao veliki i veoma značajan projekat, i 2020. godine odlučila da podrži isti godinu dana u okviru projekta “Business Ideas for Development”.

Neposredno pre rođenja mog trećeg bratanca Stefana, u julu 2022. godine, dobila sam licencu i zvanje “Stillspezialistin“ – Specijalista za dojenje, od strane međunarodno priznatog centra za edukaciju za dojenje i laktaciju u Nemačkoj, “Ausbildungszentrum Laktation und Stillen“.

Iz velike želje da strukturu i organizaciju rada na odeljenju Neonatologije u Minhenu prenesem i van okvira Nemačke, počinjem krajem 2022. godine snimanje i emitovanje Podkasta sa kolegama sa neonatologije pod nazivom “Rad na Neonatologiji – LMU Klinikum München“. 10 Podkast epizoda se nalaze na YouTube Kanalu “Sunčev Zrak“.

Pored svega ostvarenog do sada, smatram da je moj moj najveći uspeh što su moja sva tri bratanca bili isključivo dojene bebe, i što smo ih sa velikim zadovoljstvom i punim srcem nosili u prvim mesecima u zagrljaju, a sada ih dušom vodimo dalje kroz život.

Ime kompanije: Sunčev Zrak d.o.o.
Adresa: Banatska 65/9, Beograd
11080 Zemun
PIB: 112066106
Matični broj: 21600652
Website: suncevzrak.com

info@suncevzrak.com